Australien skal med i Eurovision

I mere end 30 år har australsk tv sendt det europæiske melodi grand prix, men nu skal landet - trods sin placering på den anden siden af jordkloden - selv være med for første gang.

Det sker, når sangkonkurrencen, som internationalt kaldes Eurovision Song Contest, løber af stablen i Wien til maj, oplyser European Broadcasting Union (EBU).

- Vi er begejstrede over at få den historiske mulighed at være repræsenteret på verdens største scene, siger Michael Ebeid, der er Australiens repræsentant i EBU, i en pressemeddelelse.

Australien bliver endda på forhånd garanteret en plads i finalen, og skal altså ikke kvalificere sig gennem en semifinale. Dermed får landet samme særstatus som såkaldte "The Big Five", altså Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Spanien og Italien.

Disse lande har på grund af deres mange tv-seere hvert år sammen med værtslandet en sikker plads i finalen, mens mindre lande, som for eksempel Danmark, skal kvalificere sig gennem en semifinale.

Det er 60. gang, der afholdes Eurovision Song Contest, og det er i den forbindelse, at man har besluttet at invitere Australien inden for i grand prix-varmen.

Skulle australierne løbe med sejren, så har man dog allerede på forhånd aftalt, at næste års grand prix ikke bliver rykket til den sydlige halvkugle. Det vil blive afviklet i et europæisk land, men med Australien som medarrangør, oplyser EBU.

Årets Eurovision løber af stablen i Wien. Der er semifinaler den 19. og 21. maj, mens finalen er den 23. maj.

Wien er værtsby, efter at den skæggede transvestit Conchita Wurst sidste år vandt konkurrencen, der blev afholdt i København.

Danmark bliver i år repræsenteret af gruppen Anti Social Media, der i weekenden vandt det hjemlige melodi grand prix.

/ritzau/

 

Dagens Gossip