Australien udstationerer militærstyrke til at bekrige IS

Australsk militær og jagerfly bliver sendt til de Forenede Arabiske Emirater for at bistå den internationale koalitions bekæmpelse af ​​den militante oprørsgruppe Islamisk Stat (IS), oplyser Australiens premierminister, Tony Abbott.

Den militære udstationering sker som svar på en formel anmodning fra USA og betyder, at en styrke på 600 personer de kommende dage bliver udsendt og skal forberede sig på en militær aktion mod IS.

- Der er selvfølgelig flere beslutninger, der skal træffes, før australske styrker vil blive indsat i kampe i Irak, siger Abbott.

- Men Australien er forberedt på at deltage i internationale operationer for at forstyrre og svække Islamisk Stat på grund af truslen, som denne morderiske dødskult udgør ikke blot over for Iraks folk eller Mellemøstens befolkning, men over for hele verden inklusive Australien, uddyber han på et pressemøde.

Der er tale om "400 soldater fra luftvåbnet og omkring 200 personer, der udgøres af andet militært personale," oplyser Abbott. Den militære styrke skal dog ikke ses som kamptropper, men skal "forhindre den humanitære krise i at eskalere yderligere."

Udmeldingen kommer, få dage efter at Australien opjusterede landets terrortrusselsniveau til "højt".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip