Australier tramper sig til årets første gule Tour-trøje

BMC-rytteren Rohan Dennis bliver årets første til at køre iført den gule førertrøje i Tour de France, der lørdag blev skudt i gang i hollandske Utrecht med en enkeltstart på 13,8 kilometer.

Australieren var tidligt ude på ruten og satte bedste tid, da han kom i mål efter 14,56 minutter. Dennis' gennemsnitsfart var på over 55 kilometer i timen.

Dermed vidste tempofavoritter som Tony Martin (Etixx-Quick-Step), Fabian Cancellara (Trek) og hjemmebanehåbet Tom Dumoulin (Giant-Alpecin), hvilken tid de skulle slå.

Ingen af dem kunne dog hamle op med den australske kanontid.

Tættest på var Tony Martin, der kom i mål i en tid, der var fem sekunder langsommere end vindertiden. Cancellara var endnu ét sekund langsommere, mens Dumoulin blev båret frem af publikum og tog sig af fjerdepladsen.

Den australske prolog-vinder var på forhånd regnet som en af outsiderne. Han har tidligere vist store tempofærdigheder, da han i februar satte ny timerekord, en timerekord der siden blev slået i maj.

Jakob Fuglsang styrtede på dagens etape. Ifølge Astana får styrtet ikke alvorlige følger for Fuglsang, der kæmpede sig i mål med blødende knæ i tiden 16,22 minutter, hvilket gjorde ham til den næsthurtigste af løbets tre danskere.

Lars Bak kom i mål tiden 16,15 minutter. Tour-debutanten Michael Valgren var præcis et halvt minut langsommere end Bak.

I favoritfeltet kørte Nairo Quintana (Movistar) ind i tiden 15,57 minutter. Det var i sig selv ikke så skidt for colombianeren, der ikke regnes for synderligt stærk i kampen mod uret.

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) var tre sekunder hurtigere end Quintana, til gengæld var spanieren otte sekunder langsommere end Chris Froome (Sky) og yderligere syv sekunder efter den forsvarende Tour-vinder Vincenzo Nibali (Astana)

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip