Australsk politi: 16 timer langt gidseldramaet er slut

Australsk politi bekræfter, at gidseldramaet i Lindt Chocolate Café i millionbyen Sydney er overstået.

Der blev åbnet ild, men politiet ønsker ikke udtale sig i detaljer om eventuelle sårede og dræbte, skriver avisen Sydney Morning Herald (SMH).

Flere gidsler er i ambulance blevet kørt bort fra caféen Lindt Chocolate Café i Sydney, ifølge journalister fra nyhedsbureauet AFP.

- Gidslerne kom ud i to grupper. Den første, bestående af omkring fem personer, kom løbende med armene i vejret. Det var, efter at de første skud var affyret. Efter skuddene kom endnu en gruppe på fem løbende ud, siger SMH-journalist James Robertson.

Der er ingen oplysninger om gidseltagerens tilstand. Han blev kort inden politiets aktion identificeret af myndighederne som den 50-årige iraner Man Haron Monis. Han er i forvejen kendt af politi og retsvæsen.

Sidste år blev den selvudråbte imam dømt for at have sendt hademails til døde australske soldaters familier. Han har også været anklaget for medskyldighed i drabet på sin eks-kone, en mor til to. Desuden er der rejst en række sager om seksuelle overgreb.

Under gidselsituationen blev gidsler tvunget til at fremvise et flag, som ofte bruges af den militante bevægelse Islamisk Stat. Det sorte og hvide flag viser Shahada, som er en trosbekendelse for muslimer.

Gidseldramaet har sendt chokbølger rundt i Australien, som tidligere har været ramt af terrorhandlinger.

I september sagde politiet, at man havde afværget en overhængende trussel om at halshugge en tilfældig borger.

Få dage senere blev en teenager i byen Melbourne skudt efter at have angrebet to betjente fra specialstyrkerne med en kniv.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip