Australsk politi slår til i kæmpe anti-terroraktion

Politiet har slået til i det, der betegnes som den største anti-terroraktion i Australien nogensinde i Sydney og Brisbane på den australske østkyst. Der er sket adskillige anholdelser, skriver avisen The Australian.

Aktionen er sket efter måneders overvågning af mennesker forbundet med terrorgruppen Islamisk Stat (IS) i Irak og Syrien, skriver avisen.

Der er endnu ikke kommet detaljer frem om aktionen, og der er ikke tal på, hvor mange der er blevet anholdt. Og politiaktionen er stadig i gang i de tidlige morgentimer torsdag i Australien lokal tid.

Politiet anholdt for nylig en mand fra Brisbane, der var under mistanke for terrorvirksomhed. Og den store aktion er en udløber af dette, skriver flere australske medier.

Flere australske medier skriver, at man formoder, at der har været planlagt en række terroraktioner i Australien. Politiet skulle angiveligt have set sig nødsaget til at slå til nu, da et eller flere terrorangreb kunne være nært forestående.

En anden avis, The Daily Telegraph, anslår, at der er 600 betjente på arbejde i forbindelse med anti-terroraktionen.

Politiet har torsdag morgen lokal tid ransaget boliger på tværs af en række af Sydneys nordvestlige forstæder. Ifølge Daily Mail blev 12 huse gransket.

Det er mindre end en uge siden, at Australien hævede terrortrusselsniveauet til "højt" fra "middel". Det nye trusselsniveau er det næsthøjeste på skalaen.

Omkring 60 australiere menes at deltage kampene i Irak og Syrien med grupper som Islamisk Stat, mens omkring 100 personer er mistænkt for at yde støtte til IS fra Australien.

Torsdagens aktion menes at være større end den, der blev udført i 2005, hvor hundredvis af politifolk anholdt 13 mænd, der havde planlagt bombeangreb i storbyerne Melbourne og Sydney.

Australien er aktiv i kampen mod Islamisk Stat og er en del af den internationale koalition, der skal bekæmpe gruppen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip