Australsk politi: Tre dræbt og fire såret i gidselsag

Tre blev dræbt og fire såret, da et 16 timer langt gidseldrama i Australiens største by fandt sin dramatiske afslutning mandag aften, oplyser politiet i Sydney i en pressemeddelelse.

Omkring klokken 02.10 tirsdag morgen lokal tid opstod en konfrontation mellem politiet og en mand, som havde taget et antal mennesker som gidsler i en café på Martin Place i Sydneys finansdistrikt.

- Der blev skudt i forbindelse med konfrontationen, skriver politiet og uddyber:

- Som følge af skyderiet blev en 50-årig mand erklæret død ved ankomsten til hospitalet. En anden 34-årig mand og en kvinde på 38 år blev også erklæret døde ved ankomsten til sygehuset.

To kvinder blev ført til sygehuset med ikke-livstruende skader, mens en politimand var blevet ramt i ansigtet af hagl. Heller ikke hans skader var livstruende. Endelig blev en 35-årig indlagt til observation.

I pressemeddelelsen understreger politiet, at politiaktionen er overstået.

Andrew Scipione, kommissær ved New South Wales politi, siger på et pressemøde tidligt tirsdag morgen lokal tid, at en enkelt person stod bag gidseldramaet i Sydney.

- Mange var bare ude for at købe en kop kaffe. Det har været en smertelig tid. Dette var en isoleret hændelse, hvor et individ stod bag. Det bør ikke føre til, at vi bliver fortvivlet eller til, at vi ændrer vores liv, siger Andrew Scipione på pressemødet.

Gidseldramaet fandt sted på i Lindt Chocolate Café i millionbyen Sydney. Politiet oplyser, at gerningsmanden havde taget 17 gidsler i alt.

- Der er ikke fundet spor af nogen bomber på nuværende tidspunkt, siger Andrew Scipione videre.

Sagen bliver nu givet videre til retsmedicineren, som skal finde årsagen til, at tre mennesker mistede livet.

Den formodede gerningsmand er kendt af politiet og offentligheden i forvejen. Han er identificeret som den 50-årige iraner Man Maron Monis.

Han er ikke født i Australien, men er rejst til landet.

Monis kom første gang i de australske myndigheders søgelys, da han sendte hadebreve til pårørende til afdøde australske soldater.

/ritzau/

 

Dagens Gossip