Australsk politi: Vi har forpurret planlagt angreb

Skrevet af admin

11/02/2015

Mest læste i dag

Australsk politi oplyser onsdag, at det har forhindret et terrorangreb, der angiveligt skulle have været udført tirsdag.

To personer på henholdsvis 24 og 26 år blev tirsdag anholdt i Sydney-forstaden Fairfield, og i deres hjem fandt politiet flere våben, heriblandt en machete og en jagtkniv.

Derudover blev der fundet et hjemmelavet Islamisk Stat-flag og en video, hvori en mand taler om at begå i terror i den militante gruppe Islamisk Stats navn.

Det oplyser vicepolitikommissær fra delstatspolitiet i New South Wales Catherine Burn på en pressekonference.

De to mænd er nu sigtet for planlægning af et terrorangreb.

Myndighederne kom på sporet af de anholdte, efter at politiet tirsdag modtog et tip, hvilket tvang betjente til at handle hurtigt.

Politiet ønsker ikke at kommentere, hvem der gav tippet.

De sigtede, der ikke har været i efterretningstjenesternes søgelys, bliver fremstillet i retten onsdag.

Australien har været i forhøjet terrorberedskab af frygt for angreb fra radikale islamister med bopæl i landet.

I september blev trusselsniveauet sat til "højt" for første gang nogensinde, da hundredvis af betjente gennemførte ransagninger af en lang række hjem i det vestlige Sydney.

Det skete på baggrund af efterretninger om, at personer med sympati for Islamisk Stat ville kidnappe en tilfælde person på gaden og halshugge vedkommende.

I december blev truslen så til virkelighed, da en café i det centrale Sydney blev ramme om en 17 timer lang gidseltagning. Politiet endte med at storme caféen, og i alt tre personer - heraf to gidsler - blev dræbt i forbindelse med dramaet.

Australiens regering vurderer, at omkring 70 personer med australsk pas har kæmpet på islamisternes side i Irak og Syrien. De vurderes at stå i ledtog med omkring 100 personer med bopæl i Australien.

/ritzau/