Australsk veteran vinder overraskende Helvedet i Nord

Den australske veteran Mathew Hayman (Orica-Greenedge) skabte en mindre sensation, da han søndag eftermiddag kom først over målstregen i den 114. udgave af cykelklassikeren Paris-Roubaix.

Hayman afviste store navne som Tom Boonen (Etixx-Quick-Step) og Sep Vanmarcke (Lotto-Jumbo) på opløbsstrækningen, da fem ryttere skulle kæmpe om sejren på den gamle cykelbane i Roubaix.

Australieren, der i sin lange karriere kun var noteret for én sejr af betydning, Paris-Bourges i 2011, var smartest i spurten og henviste Tom Boonen og Ian Stannard (Sky) til anden- og tredjepladsen.

Hayman, Boonen, Vanmarcke, Stannard og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) forsøgte på skift at sætte medudbryderne af på de sidste kilometer, men det hele skulle altså afgøres i en spurt, hvor kun nordmanden var faldet fra.

Med sejren kopierede Hayman sin landsmand Stuart O'Gradys bedrift fra 2007, så Australien nu er oppe på to sejre i det prestigefyldte cykelløb.

Resultatet er et af de mest bemærkelsesværdige i løbets nyere historie, ikke mindst fordi topfavoritter som Peter Sagan (Tinkoff) og Fabian Cancellara (Trek) slet ikke kom til at spille nogen rolle i løbet.

Cancallara mistede muligheden for en triumf i sit sidste Paris-Roubaix, da han røg i asfalten, og et stort styrt gjorde, at Sagan blev sat tilbage og aldrig nåede op til frontgruppen.

Danske Magnus Cort (Orica-Greenadge) var meget synlig i løbets første fase, hvor han sammen med blandt andre Michael Mørkøv (Katusha) var med i det første seriøse udbrud.

Men ingen af danskerne gjorde sig gældende, da topplaceringerne skulle fordeles.

Klassikersæsonen fortsætter med Amstel Gold Race næste søndag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip