Avis: 12 separatister dræbt i kampe i Ukraine

Mindst 12 prorussiske separatister meldes dræbt under kampe i den østlige del af Ukraine mandag. Fem militante blev dræbt i kampe ved en base for ukrainske grænsevagter i Mirnij, en forstad til Lugansk.

Basen blev angrebet af op til 500 bevæbnede mænd, der blandt andet affyrede raketdrevne granater, oplyser ukrainske militærfolk ifølge Los Angeles Times.

Regering i Kijev beordrede kampfly sat ind for at få angrebet slået ned og de militante fordrevet fra basen.

Ifølge flere af de statsdrevne medier i Rusland beskød kampflyene separatisternes hovedkvarter få kilometer væk i den centrale del af Lugansk. Flere personer blev dræbt i det, som beskrives som et luftangreb af det russiske nyhedsbureau RIA Novosti.

Ifølge sundhedsmyndighederne i byen omkom syv personer.

Påstanden om et luftangreb mod den bygning, der i to måneder har været besat af og fungeret som separatisternes hovedkvarter, afvises af Vladislav Selesnjov, en talsmand for det ukrainske militær.

Han mener, at den dræbende eksplosion i bygningen muligvis blev forårsaget af antiluftskyts affyret af separatister i et forfejlet forsøg på at skyde de ukrainske kampfly ned, skriver Los Angeles Times.

Lugansk kontrolleres af separatister og er blandt de byer, hvor der i maj blev holdt selvbestaltede folkeafstemninger om uafhængighed. Efter afstemningen erklærede den selvudnævnte guvernør, Valerij Bolotov, regionen for selvstændig.

Konflikten i Ukraine begyndte sidste år, da regeringen afviste at indgå en handels- og associeringsaftale med EU, hvilket udløste voldsomme uroligheder og præsident Viktor Janukovitj fald.

Senere bredte uroen sig til andre dele af landet, og i marts annekterede Rusland sortehavshalvøen Krim efter en folkeafstemning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip