Avis: Aalborg får 830 millioner til at bygge letbane

Der skal bygges en letbane i Danmarks fjerdestørste by, Aalborg.

Det står klart, efter at der ifølge Nordjyskes oplysninger er blevet afsat 830 millioner statslige kroner i finansloven, der ventes offentliggjort senere torsdag.

30 ud af 31 medlemmer af byrådet i Aalborg stemte allerede for to måneder siden for idéen om at bygge en letbane, men det har været afgørende for projektet, at staten ville bidrage økonomisk.

- Forudsætningen for Aalborg letbane er, at vi får statslig finansiering, så det er helt afgørende, at vi nu får de 830 millioner kroner, som vi har bedt om, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen (S), til Nordjyske.

Han har selv taget turen til København for at overbevise finansminister og partikollega Bjarne Corydon om, at det er en god idé at bygge en letbane i Aalborg.

Byggeriet af letbanen begynder næste år og ventes afsluttet i 2021. Den skal løbe mellem Aalborg Vestby og det nye universitetshospital i Aalborg Øst.

For SF's nordjyske medlem af Folketinget Lisbeth Bech Poulsen har det været afgørende, at der faldt penge af til letbanen på finansloven.

- Vi ved ikke, om vi får indflydelse på finansloven næste år. Så derfor har det været vigtigt for os at bruge den indflydelse, vi har nu. Derfor valgte vi at tage det med som finanslovkrav, og vi har derfor bedt om at få penge på bordet allerede i år. Det er for at sikre fremdrift i projektet, siger hun til Nordjyske.

De samlede anlægsudgifter i forbindelse med byggeriet af en letbane i Aalborg ventes at løbe op i 1,8 milliarder kroner. De nordjyske parter - herunder Aalborg Kommune - skal selv stå for driften.

/ritzau/

 

Dagens Gossip