Avis: AGF fyrer Graulund efter kritik

AGF har fyret Peter Graulund. Den aarhusianske superligaklub vil ikke længere have den tidligere angriber ansat, efter at han i sin bog "Jeg er nummer 11", som udkommer på fredag, har kritiseret blandt andre cheftræner Peter Sørensen.

Peter Graulund har stoppet sin aktive karriere, men har indtil tirsdag varetaget et job som assistenttræner for AGF's U19-hold.

- Vi synes ikke, at det er hensigtsmæssigt, at vi har en person tilknyttet vores organisation, der er så grundlæggende uenig i den måde, vi driver virksomheden på.

- Vi har også svært ved at se hans interesse i at være en del af klubben, når han tilsyneladende har et så forskelligt syn på, hvordan tingene skal køre, siger AGF's administrerende direktør Jan Christensen i en pressemeddelelse.

I sin bog kommer AGF-topscoreren med en sønderlemmende kritik af cheftræner Peter Sørensen, som Graulund mener udfører dårlig mandskabsbehandling og bruger en nedladende tone overfor spillerne i dagligdagen.

- Hans udlevering af fortrolige forhold, kritik af træner og ledelse og illoyalitet overfor navngivne holdkammerater stemmer heller ikke overens med de værdier, vi forsøger at efterleve.

AGF-direktøren kalder Graulunds engagement på U19-holdet for en løs tilknytning som et led i Peter Graulunds træneruddannelse. Den tilknytning er altså slut nu.

Kritikken får således den konsekvens, at Peter Graulund altså ikke længere har en plads i den klub, som ellers har fyldt meget i hans fodboldliv.

Trods fyringen i AGF bliver Peter Graulund ikke helt arbejdsløs. Siden sit karrierestop har han også varetaget en rolle som ekspertkommentator hos Viasat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip