Avis: Astana suspenderet fra holdsammenslutning

Jakob Fuglsangs Astana-hold er suspenderet fra holdsammenslutningen MPCC, der kæmper for en ren og troværdig cykelsport.

Det skriver Ekstra Bladet.

Baggrunden er, at Astanas Lars Boom kort før starten på dette års Tour de France afleverede en test med et lavt indhold af kortisol. Det kan være tegn på doping, men er det ikke nødvendigvis.

Problemet var, at Astanas medlemskab af MPCC betød, at Lars Boom skulle holde otte dages løbspause efter sammenslutningens regler.

Det skyldes, at reglerne hos MPCC er strengere end hos den internationale cykelunion (UCI) og hos det internationale dopingagentur (Wada).

Astana valgte dog at lade Lars Boom starte i enkeltstarten lørdag i dette års udgave af løbet, da man ikke kunne få lov at få Boom erstattet af en anden rytter.

Og alt dette betyder nu, at Astana er i bad standing hos MPCC.

- Det er naturligvis en svær og frustrerende situation, at et medlem ikke følger de regler, som holdet selv har været med til at vedtage, siger MPCC-præsident Roger Legeay til Ekstra Bladet.

- Efter Operación Puerto og Lance Armstrong-sagen er det meget vigtigt at gøre alt, hvad vi kan for at styrke sportens troværdighed, og vi fortsætter, selv om Astana står uden for, siger Legeay.

Han understreger over for avisen, at samtlige 35 læger fra hold tilknyttet MPCC har godkendt reglen om otte dages løbspause ved for lave kortisolværdier.

Blot ni ud af 17 world tour-hold er medlem af MPCC. Blandt andre Tinkoff-Saxo og Sky står uden for samarbejdet.

MPCC vil på næste bestyrelsesmøde i september afgøre, om suspensionen af Astana skal ophæves, eller om holdet skal ekskluderes fra MPCC, oplyser Roger Legeay til Ekstra Bladet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip