Avis: Britiske soldater sendes snart til Irak

Storbritanniens regering forbereder sig på at sende soldater til Irak for at hjælpe med at træne irakiske sikkerhedsstyrker til at bekæmpe den ekstremistiske bevægelse Islamisk Stat (IS).

Det skriver avisen The Times i sin onsdagsudgave. Det britiske forsvarsministerium har ikke villet kommentere på avisens oplysninger, men siger, at det snart vil komme med nyt.

Ifølge The Times skal "adskillige" officerer slutte sig til USA's hovedkvarter i Bagdad for at hjælpe med træningen og rådgivningen af den irakiske hær, ligesom der også kan blive sendt rådgivere til det kurdiske selvstyreområde i det nordlige Irak.

I sidste måned annoncerede forsvarsministeriet i London, at et hold af soldater skulle træne de kurdiske Peshmerga-soldater i at bruge tunge våben, som Storbritannien har leveret til dem.

Briterne stiller allerede med kampfly i kampen mod IS, der på voldelig vis har taget kontrollen over store områder i Irak og Syrien og blandt andet har halshugget en række vestlige gidsler, herunder en brite.

Premierminister David Cameron, der søger genvalg om et halvt år, har fra start afvist at sende britiske kampsoldater "på jorden" i Irak.

De sidste britiske kampsoldater forlod Irak i 2011 efter at have deltaget i den otte år lange US-ledede invasion, der væltede Saddam Hussein som diktator.

Den internationale koalition mod Islamisk Stat består af omkring 60 lande, men onsdag meddelte New Zealands regering, at landet ikke vil sende soldater i kamp i Irak.

- I dag (onsdag, red.) udelukker jeg at sende newzealandske specialsoldater eller andre soldater i kamp i Irak, siger premierminister John Key ifølge AFP.

Han udelukker dog ikke, at New Zealand vil assistere den australske hær med træning af irakiske soldater, men han understreger, at det skal ske, fordi den irakiske regering beder om hjælp.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip