Avis: Danske cykelryttere dopede sig under OL

Over halvdelen af de cykelryttere, der repræsenterede Danmark ved OL i 2004, kørte på andet end havregrød og røde bøffer.

Det skriver Politiken.

Ifølge dagbladets kilder har den tidligere cykelstjerne Michael Rasmussen fortalt antidopingmyndighederne om danskernes dopingmisbrug.

Det er i forbindelse med Michael Rasmussens store indrømmelse, at oplysningerne skulle være kommet frem.

Michael Rasmussen har, ifølge Politikens oplysninger, fortalt, at en af de fem landsholdsryttere – Frank Høj, Bo Hamburger, Nicki Sørensen, Lars Michaelsen eller Michael Rasmussen selv – havde smuglet det forbudte stof kortison ind i OL-byen.

De fem ryttere, der delte lejlighed i OL-byen, skulle herefter have diskuteret, om stoffet kunne bruges for at køre stærkere. Herefter skulle tre af rytterne have sprøjtet sig med et produktet.

Avisen har forsøgt at få en kommentar fra Jesper Frigast Larsen, der som chef de mission var leder af den danske OL-trup i Athen. Men han har ikke noget at sige til oplysningerne.

- Alle, der var til stede ved afhøringerne, har pålagt hinanden indbyrdes tavshedspligt, siger han til Politiken.

Af de fem  omtalte ryttere har Michael Rasmussen og Bo Hamburger allerede erkendt at have dopet sig på et tidspunkt i deres respektive karrierer.

 

Dagens Gossip