Avis: Direktør vil tage ansvaret for Mitsubishi-skandale

admin

426 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

De øverste ledelseslag hos Mitsubishi ser ikke ud til at komme helskindet igennem afsløringerne af, at det japanske bilselskab har fusket med sine bilers brændstofforbrug.

Præsident og driftsdirektør hos Mitsubishi Motors Corp, Tetsuro Aikawa, ventes at træde tilbage og tage ansvar for skandalen, rapporterer erhvervsmediet Nikkei.

Det vil dog angiveligt først ske enten i forbindelse med et aktionærmøde i juni, eller når en undersøgelse af skandalen bliver offentliggjort i juli, lyder det.

Bestyrelsesformand Osamu Masuko vil midlertidigt overtage Aikawas ansvarsområder, indtil Nissans køb af en stor aktiepost i Mitsubishi er gennemført.

Hverken Mitsubishi eller Nissan har kommenteret historien.

Mitsubishi, der er Japans sjettestørste bilproducent, indrømmede i april, at den har snydt med 625.000 bilers brændstofforbrug, så de så ud til at bruge mindre benzin, end de reelt gør. De misvisende tal gælder kun modeller, der er solgt i det sydøstlige Asien.

Det fik selskabets markedsværdi til at falde omkring 40 procent - eller 21 milliarder kroner - i løbet af tre dage.

Snyderiet skal have stået på siden 1991. Det skal også være sket på minibiler, som Mitsubishi producerede i et joint venture med Nissan.

Senere har netop Nissan købt 34 procent af aktierne i Mitsubishi, hvilket betyder, at Nissan sætter sig på kontrollen i Mitsubishi.

/ritzau/Reuters