Avis: Fire IS-medlemmer udløste norsk terroralarm

Det var angiveligt jihadister fra den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS), som var årsag til, at norske myndigheder i sommer advarede om et forestående terrorangreb i landet.

Flere kilder, som Dagbladet har talt med, siger til avisen, at fire personer fra Islamisk Stat udløste terroralarmen. Dagbladet skriver, at de kender identiteterne på de fire personer, som angiveligt kommer fra et land uden for Mellemøsten.

De skulle have været på vej til Norge, og det var baggrunden for, at myndighederne valgte at gå i højeste alarmberedskab 24. juli.

Ifølge Dagbladet blev en norsk efterretningstjeneste, E-tjenesten, 18. juli advaret af en udenlandsk samarbejdspartner om, at et terrorangreb mod Norge var under opsejling. Samtidig fik Politiets Sikkerhedstjeneste en lignende melding fra en anden samarbejdspartner.

Efterretningstjenester i Europa skal være sikre på, at de fire mistænkte terrorister fra IS kom til Athen i midten af juli måned. Her stopper alle spor, skriver Dagbladet. Det er uvist, hvor de er nu, men meldingen lød tidligere, at de var på vej mod nord.

Norske sikkerhedsmyndigheder har angiveligt fået tilbagemeldinger fra internationale samarbejdspartnere, som siger, at den norske terroralarm har virket afskrækkende på IS-folkene.

Det er fortsat ikke kendt, hvor et eventuelt terrorangreb skulle finde sted. Men angrebet skulle være spektakulært og skabe international frygt, skriver Dagbladet.

Hverken Norges justitsministerium, E-tjenesten eller Politiets Sikkerhedstjeneste vil kommentere historien.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip