Avis: GGGI modsiger Løkke om diæt-penge

Lars Løkke Rasmussen (V) fik ifølge klimaorganisationen Global Green Growth Institute, GGGI, udbetalt diæter for 8784,50 kroner i 2012, selvom Løkke har nægtet enhver udbetaling det år fra GGGI, skriver Berlingske.

- Ifølge vores oplysninger i GGGI – hvilket også står i de allerede offentliggjorte bilag – så er diæterne i henhold til vores regler udbetalt til formanden i forbindelse med forretningsrejserne i 2012, siger GGGI-talsmand Mike Sullivan til Berlingske.

Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at kommentere oplysninger fra GGGI, men på det historiske pressemøde 20. oktober sagde Venstreformanden sådan:

- Jeg har ikke fået nogen udbetalinger fra GGGI overhovedet i det sidste skatteår. Al udbetaling, jeg har fået fra GGGI, er efter 1. januar 2013. Det er i indeværende skatteår, sagde Lars Løkke.

- Bare for, at det er helt klart: Jeg har ikke modtaget noget honorar eller nogen diæter eller andet i 2012 fra GGGI, tilføjede han.

I et interview med TV2, som dog ikke er sendt, men som Berlingske har set, siger Lars Løkke Rasmussen, at "indkomster fra GGGI falder hovedsageligt i 2013".

Lars Løkke fik ifølge GGGI, hvad der svarer til 675 kroner per rejsedag, og ifølge skatteadvokat Torben Bagge, kan Lars Løkke risikere en bøde, hvis han ikke har indberettet diætpengene fra 2012 til Skat.

- Der er ingen tvivl om, at han er skattepligtig af beløbet, siger Torben Bagge til Berlingske.

- Der er udbetalt diæter for et højere beløb, end der kan udbetales skattefrit i henhold til de danske regler herom, tilføjer han.

Det er muligt at få udbetalt op til 455 kroner skattefrit i diæter om dagen. Men måltider betalt af arbejdsgiveren på rejsen reducerer det skattefrie beløb.

Af de mange hundreder siders bilag fra Lars Løkkes rejser fremgår det, at han ofte spiste på GGGI's regning.

- Tilbage er at opfordre Lars Løkke til at fremlægge dokumentation for, at han har betalt skat af sin indkomst fra GGGI, ligesom at Venstre ønskede, at Thorning fremlagde dokumentation for hendes skatteforhold, siger skatteadvokaten.

- Det eneste rigtige for Lars Løkke er nu at bede Skat om at få kigget på sin skatteopgørelse for 2012 igen, siger Torben Bagge.

/ritzau/

 

Dagens Gossip