Avis: Hackersag trækker spor til Kina

Et af de hidtil mest alvorlige hackerangreb på dansk grund trækker spor til Kina, skriver Jyllands-Posten.

Angrebet mod Erhvervs- og Vækstministeriet i april 2012 er det eneste, som Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste offentligt har stemplet som en fremmed magts forsøg på at spionere i Danmark.

Tjenesten har dog afvist at sætte navn på landet, men dokumenter, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, viser, at politiet i efteråret 2012 opgav at forfølge sagen, fordi hackerne sandsynligvis kom fra Kina.

Kina beskyldes jævnligt - ikke mindst i USA - for at bruge hackere til både traditionel spionage og industrispionage, og ifølge sikkerhedseksperter vil det på ingen måde være overraskende, hvis Kina stod bag hackerangrebet mod Erhvervs- og Vækstministeriet.

Det var Rigspolitiets særlige it-enhed Nitec, der foretog den indledende efterforskning i sagen. Nitec konkluderede, at angrebet formentlig var gennemført af "en større gruppe, der teknisk er højt kvalificeret".

Derudover havde it-specialisterne fundet kinesiske skrifttegn i koden på den software, som det var lykkedes at smugle ind på ministeriets netværk, "hvorfor det må vurderes, at gerningsmanden eller gruppen hidrører fra et asiatisk land, sandsynligvis fra Kina," hedder det i rapporten.

Sagen blev derefter henlagt, fordi det ikke var muligt at finde gerningsmanden.

Den kinesiske ambassade advarer i en e-mail Jyllands-Posten imod at falde for "løgne og trick fra røvere forklædt som politibetjente".

/ritzau/

 

Dagens Gossip