Avis: Hollande og Trierweiler skilles

Frankrigs præsident ventes lørdag at meddele, at det er kommet til et brud mellem ham og hans partner, Valerie Trierweiler, efter mediestormen om affære mellem ham og en skuespiller, skriver avisen Journal du Dimanche.

Den 48-årige franske førstedame var tidligere indlagt omkring en uge med et nervesammenbrud efter afsløringer i det franske ugeblad Closer om, at Hollande skulle have en affære med den franske skuespillerinde Julie Gayet.

- Pressemeddelelsen fra Elysée Palæet skulle komme på et eller andet tidspunkt i dag, skriver den respekterede ugeavis i sin netudgave.

Hverken præsidentens talsmænd eller Trierweilers presserådgiver har kommenteret rapporterne.

Hollande indrømmede indirekte ved en pressekonference tidligere på måneden, at han havde problemer i sit forhold til sin samlever, Valerie Trierweiler, som han bor sammen med i Elyséepalæet.

Historierne i ugebladet Closer kom efter flere måneder med svirrende rygte om affæren mellem præsidenten og den 41-årige skuespiller, der medvirkede i en af Hollandes valgvideoer under valgkampen i 2012.

Den socialistiske præsident har kaldt magasinets anklager for et skandaløst angreb på sin ret til et privatliv.

Julie Gayet har lagt sag an mod magasinet Closer og krævet 50.000 euro (omkring 373.000 kroner) i erstatning og 4000 euro (knap 30.000 kroner) i sagsomkostninger.

Hollande skal inden sit besøg i USA i februar oplyse, om Trierweiler ledsager ham.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip