Avis: Islamisk Stat dræber egne udenlandske krigere

Islamisk Stat har henrettet omkring hundrede af de udenlandske krigere, der har sluttet sig til den yderliggående gruppe, men som siden har prøvet at slippe væk fra IS-hovedkvarteret i den syriske by Raqqa.

Det skriver Financial Times lørdag.

Avisens kilde, som er aktivist og modstander af både Islamisk Stat og præsident Bashar al-Assads regime, siger til avisen, at han har fået bekræftet, at 100 udenlandske IS-krigere er blevet henrettet efter flugtforsøg.

Britiske medier skrev allerede i oktober, at IS havde taget flere af sine egne udenlandske krigere til fange.

Medlemmer af IS i Raqqa fortæller, at organisationen har oprettet et militærpoliti, som skal slå hårdt ned på krigere, der ikke melder sig til tjeneste.

Ifølge Financial Times skal de kunne fremvise papir på, at de er IS-krigere, ligesom det skal fremgå, om de har fået tildelt en særlig mission.

- Lokale krigere er frustrerede. De føler, at de gør størstedelen af arbejdet og yder flest ofre ... udenlandske krigere, der troede at de var på eventyr, er udmattede nu, siger en oppositionsaktivist i Deir Ezzor-provinsen, som er kontrolleret af IS, til Financial Times.

Islamisk Stat udgør dog stadig en alvorlig trussel. Både i Syrien og Irak kontrollerer gruppen store områder og fortsætter sin brutale fremfærd i det vestlige Irak.

Men fra både Financial Times' kilder og flere andre sider lyder meldingen, at gruppen er presset, og moralen styrtdykker.

Fredag rykkede kurdiske peshmerga-styrker ind i byen Sinjar i det nordvestlige Irak i et forsøg på at generobre byen.

- Peshmerga-styrkerne har tvunget IS-militante til at trække sig tilbage fra byen efter deres store tab og nederlag, siger Saeed Shingali, et medlem af Kurdistans Demokratiske Parti, ifølge nyhedsbureauet dpa til den kurdiske radio Rudaw.

Rudaws korrespondent siger, at IS blev tvunget til at flygte tilbage til Syrien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip