Avis: Kæmpetab truer PKA-medlemmer

Sygeplejersker, socialrådgivere og en række andre faggrupper inden for social- og sundhedssektoren har over en milliard kroner i klemme i en investeringsskandale, der er under optrævling i pensionskassen PKA, skriver Jyllands-Posten.

PKA administrerer pensionsopsparinger for 260.000 danskere, og selskabet har investeret massivt med især sygeplejerskernes penge i miljøvirksomheden Genan, der formentlig om få dage offentliggør et regnskab med store tab.

Hverken PKA eller Genan, som tjener penge på at genbruge bildæk, vil udtale sig om tallene, før regnskabet er godkendt, men bag kulisserne udspiller sig et drama, skriver avisen.

- Situationen er rigtig svær, men jeg har fuld tiltro til, at ledelsen i PKA kæmper for at finde den bedst mulige løsning, siger Grete Christensen, der er formand for Dansk Sygeplejeråd og næstformand i PKA, til Jyllands-Posten.

Hen over weekenden har selskabets aktionærer og banker forgæves forhandlet om en redningsplan for virksomheden.

Men uenigheder med selskabets stifter og anden storaktionær, Bent A. Nielsen, har ifølge centralt placerede kilder spændt ben, og virksomheden balancerer nu på randen af et kollaps.

Bent A. Nielsen afviser dog, at Genan er på randen af et sammenbrud.

- Det er ikke dér, vi står, siger han til avisen.

PKA-medlemmerne har samlet set pensionsopsparinger for 195 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip