Avis: Leder af Göteborg-bande dræbt ved bileksplosion

En af de fire omkomne ved en voldsom bileksplosion i Torslanda på Hisingen i Göteborg fredag eftermiddag er ifølge avisen Expressens kilder et fremtrædende medlem af en af byens kriminelle grupper.

Tre blev dræbt på stedet, mens en pige i børnehavealderen døde af sine kvæstelser på sygehuset i løbet af natten.

Bilen eksploderede i en rundkørsel på vej 155 ud for brandstationen i Torslanda ved 17-tiden. Ingen andre biler var indblandet i den voldsomme hændelse.

Hvad der var årsag til eksplosionen står fortsat ikke klart, men meget tyder på, at det har forbindelse til den konflikt mellem forskellige territorielle bander i Göteborg. Politiet undersøger om eksplosionen var forsætlig eller en fejltagelse.

- Vi fortsætter de tekniske undersøgelser på stedet lørdag. Vi har transporteret bilen væk for nøje at kunne undersøge den. Vi vil vide, hvad der er grunden til denne kraftige eksplosion, siger Robert Karlsson, chef for efterforskningsenheden i region Väst, til avisen.

- Vi konstaterer nu, at der er tale om en kraftig eksplosion under kørslen, men årsagen til den står ikke klart for os i den nuværende situation, siger han til avisen og tilføjer, at politiet er i gang med en række tekniske og efterforskningsmæssige undersøgelser.

Han siger, at politiet lige nu prioriterer at identificere de dræbte og at kontakte pårørende. Derfor vil myndighederne ikke offentliggøre oplysninger så som alder. Karlsson siger, at det måske vil komme frem i løbet af lørdagen.

En af de personer, der befandt sig i bilen fredag, er endnu ikke identificeret, og det er uklart, om politiet vil være i stand til at fastslå vedkommendes identitet.

Politiet har indledt en undersøgelse af overtrædelse af loven om brandfarlige og eksplosive emner, ligesom en retsmedicinsk undersøgelse af de omkomne vil blive gennemført.

/ritzau/

 

Dagens Gossip