Avis: Nykredit pynter på nøgletal

Uden at bruge én krone har realkreditkæmpen Nykredit løftet sundhedstilstanden i Nykredit Bank betydeligt de seneste to år.

Det viser Morgenavisen Jyllands-Postens kulegravning af en to milliarder kroner stor garanti mellem koncernens bank og holdingselskab, der blev til i slutningen af 2011. Garantien har løftet solvensen med fire procentpoint i banken.

- Man tager egenkapitalen i realkreditten og bruger den indirekte til at løfte solvensen i banken. Man får hævet sin solvens i banken på en billig baggrund, siger bankekspert Nicholas Rohde, Niro Invest, til Jyllands-Posten.

Den to milliarder kroner store garanti blev ifølge Nykredits koncerndirektør, Søren Holm, lavet for at tækkes det internationale ratingbureau Moody's, der ville have vished for, at Nykredit bakkede sin bank op.

Nykredit Realkredit, der er landets største yder af boliglån, må ikke garantere over for Nykredit Bank, og derfor blev garantien lagt i Nykredits holdingselskab, der ejer realkreditselskabet, som igen ejer banken.

Holdingselskabet har ikke mere end 100 millioner kroner at gøre godt med i forhold til de to milliarder kroner, som selskabet garanterer, men har i sidste ende sikkerhed i realkreditinstituttets værdier.

Nykredit vil efter avisens afsløring nu fjerne garantien.

- Vi vil på førstkommende bestyrelsesmøde i banken indstille, at tabsgarantien ophæves, skriver koncerndirektør Søren Holm i en mail til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip