Avis: Obamas toprådgiver skal arbejde på Clinton-kampagne

Hillary Clinton er tilsyneladende ved at forme et stærkt hold, der skal sikre hende en succesfuld kampagne frem mod det kommende præsidentvalg i USA.

Ifølge avisen Wall Street Journal kommer toprådgiveren John Podesta, der er en af den amerikanske præsident Barack Obamas nærmeste rådgivere, med om bord på kampagnen i februar.

Det er angiveligt tre kilder, der bekræfter over for avisen, at Podesta vil få en central rolle i Clintons plan om at blive USA's næste præsident.

Trækket er i så fald et af de tungeste tegn hidtil på, at den tidligere præsidentfrue vil tage kampen op om Det Hvide Hus i 2016.

John Podesta er en af præsident Obamas mest betroede rådgivere, og han har haft en finger med i blandt andet håndteringen af ebola og indvandring i USA.

Derudover forhandlede han på vegne af præsidenten den overraskende aftale med Kinas regering om at skære ned på udledningen af drivhusgasser.

Det Hvide Hus bekræfter, at John Podesta forlader sin nuværende post til februar, men har ikke kommenteret hans fremtidsplaner. Heller ikke Hillary Clintons lejr har kommenteret sagen.

Podesta har ifølge Wall Street Journals kilder allerede deltaget i flere uformelle møder vedrørende en potentiel Hillary-kampagne. Det forventes dog, at Hillary Clinton først vil meddele sit officielle kandidatur i løbet af foråret.

Clinton-familien og John Podesta har været tætte i en årrække. Blandt andet arbejdede Podesta for Hillary Clintons mand, Bill Clinton, da han var USA's præsident.

I et tidligere interview med Reuters sagde John Podesta også, at han "vil gøre alt" for at hjælpe, hvis Hillary Clinton beslutter at stille op som kandidat.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip