Avis: Pensionsselskaber lægger sag an mod OW Bunker

En stribe pensionsselskaber med giganterne ATP og PFA i spidsen har besluttet sig for at rejse en erstatningssag mod OW Bunker, der kollapsede med et brag sidste år.

Det erfarer Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans fra flere af hinanden uafhængige kilder.

- Vi forventer at gå videre med sagen, fordi advokatundersøgelsen konkluderer, at der er grundlag for at rejse en erstatningssag om prospektansvar mod selskabet, siger Torben Visholm, direktør i JØP, der er en pensionskasse for jurister og økonomer.

På grund af regler om tidsfrister anmeldte pensionsselskaberne allerede lige før nytår et krav mod konkursboet på 804 millioner kroner, men fastslog dengang, at de endnu ikke havde besluttet sig for, om de ville gå videre med kravet.

Samtidig bad pensionsselskaberne de to advokatkontorer - Accura og Bruun & Hjejle - om at foretage en juridisk vurdering af, om der var grundlag for at føre en erstatningssag.

Den juridiske vurdering har de 25 investorer nu modtaget, og ifølge tre af hinanden uafhængige kilder er konklusionen, at der er grundlag for at lægge sag an mod den tidligere ledelse af OW Bunker.

Der kan ligeledes være basis for at føre en sag mod en eller flere af de emissionsbanker, der sendte den nordjyske oliehandelsvirksomhed på fondsbørsen i marts sidste år.

Til gengæld fastslår advokatredegørelsen, at det er yderst tvivlsomt, om investorerne kan komme igennem med et søgsmål mod den tidligere ejer, kapitalfonden Altor.

ATP og PFA har besluttet, at de vil køre videre med et sagsanlæg, erfarer Finans, og flere af de øvrige institutionelle investorer har valgt at bakke op om det.

Mens emissionsbankerne - Nordea, Carnegie, Morgan Stanley og ABG Sundal Collier - har dybe lommer, er det mere tvivlsomt, hvor mange penge der er at komme efter hos den tidligere ledelse.

Men direktion og bestyrelse havde ifølge Finans' kilder en ansvarsforsikring på 200 millioner kroner samt 50 millioner kroner til dækning af sagsomkostninger.

Ingen af de involverede parter ønsker at udtale sig til Finans.

/ritzau/

 

Dagens Gossip