Avis: PET-chef krævede ulovlig spionage mod Pia K.

Fem navngivne tillidsfolk i PET går til angreb på efterretningstjenestens chef, Jakob Scharf, og beskylder ham for at have brudt reglerne, da han angiveligt forsøgte at forhindre Pia Kjærsgaard i at besøge Christiania. Det skriver Ekstra Bladet.

Jakob Scharf beordrede en række PET-folk til at kigge i kalenderen hos den daværende DF-formand, så et besøg på fristaden med Folketingets Retsudvalg kunne lægges en dag, hvor hun ikke havde mulighed for at deltage, lyder anklagen.

Det fremgår i en skriftlig klage, som de fem tillidsfolk ifølge Ekstra Bladets kilder har sendt til rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg. Avisen skriver, at medarbejderne i PET har mistet tilliden til deres chef.

Pia Kjærsgaard ønskede som suppleant i retsudvalget at besøge Christiania, men Jakob Scharf mente ifølge Ekstra Bladet, at det var en dårlig idé. Angiveligt fordi, at det ville blive en dyr operation for PET, som beskytter politikeren med livvagter.

PET-chefen afviser anklagerne.

- Jeg kan fuldstændig afvise, at jeg skulle have tiltvunget mig adgang til oplysninger og anvendt dem til uvedkommende formål, udtaler Jakob Scharf i en pressemeddelelse.

- Til brug for tilrettelæggelsen af konkrete sikkerheds- og beskyttelsesopgaver modtager PET løbende oplysninger om planlagte aktiviteter for de personer, som er omfattet af PET's personbeskyttelse, tilføjer han.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Jakob Scharf siger, at det er "afgørende", at der er tillid til, at oplysningerne ikke anvendes til uvedkommende formål.

- Hvis ledere eller medarbejdere i PET giver udtryk for bekymring i forhold til den konkrete anvendelse af sådanne oplysninger, lytter vi i PET naturligvis til deres bekymring og følger deres råd, udtaler han.

Jakob Scharf er i forvejen trængt i defensiven efter en stribe dårlige sager, der blandt andet handler om det elendige arbejdsklima i efterretningstjenesten.

Mandag kom det frem, at administrationschef Mette Lyster Knudsen forlader PET med øjeblikkelig virkning.

Ifølge en mail til Ritzau har hun "efter aftale med Justitsministeriet truffet beslutning om i dag at fratræde sin stilling i PET for at søge andre udfordringer inden for Justitsministeriets område."

/ritzau/

 

Dagens Gossip