Avis: Socialdemokraterne arbejder på ny dagpengekurs

Efter tre års forsvar af dagpengereformen arbejder Socialdemokraterne ifølge en række topkilder i partiet på en opblødning af reformen inden næste valg.

Det skriver Jyllands-Posten.

Målet er, at det store regeringsparti kan gå til valg på en ny dagpengekurs i stedet for fortsat at skulle forsvare den reform, der har kostet flere end 40.000 danskere dagpengene, mens Helle Thorning-Schmidt (S) har haft magten.

Ingen af kilderne står dog frem med navn eller citater, og finansminister Bjarne Corydon (S) siger til avisen, at han ikke har "noget nyt at tilføje" om dagpengediskussionen, mens partiets politiske ordfører Maja Panduro afviser at kommentere oplysningerne.

- Det vil jeg overhovedet ikke forholde mig til. Vi er optaget af at komme med en rigtig god finanslov, siger hun til Jyllands-Posten.

I weekenden møder Thorning sit bagland på partikongressen i Aalborg, og her vil kravet om dagpengeforbedringer være et gennemgående tema.

- Det er klart, at medlemmer og vælgere efterlyser, at Socialdemokraterne gør noget godt på dagpengene inden valget, siger Bent Sørensen fra Aalborg Nord, der på kongressen stiller forslag om en opblødning.

S-kilder bekræfter over for Jyllands-Posten, at et kursskifte først officielt kan finde sted, når regeringen har fået en aftale om finansloven i hus. Det ventes at ske i november.

Hvis partiet allerede nu erklærer sig parat til at ændre reformen, vil det omgående blive mødt med spørgsmålet om, hvorfor man så ikke bare imødekommer SF og Enhedslisten i finansloven. Og det afviser regeringspartneren, De Radikale, pure.

Reformen betød i 2010, at dagpengeperioden blev halveret til to år, og genoptjeningskravet blev strammet til et års beskæftigelse.

En meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har foretaget for Jyllands-Posten, viser, at 61,9 procent af vælgerne støtter en halvering af genoptjeningskravet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip