Avis: Sprængstof til planlagt EU-angreb lå klar til brug

Militante jihadister, som angiveligt var i gang med at forberede et angreb mod EU-Kommissionen i Bruxelles, havde sprængstofferne klar.

Den belgiske avis Het Laatste Nieuws skriver mandag på baggrund af anonyme kilder, at politiet i begyndelsen af august fandt færdigproduceret sprængstof i en lejlighed i Bruxelles.

Politiet fandt desuden våben og skudsikre veste i lejligheden, hvor et hollandsk par af tyrkisk oprindelse opholdt sig.

Ud over det hollandske par har der ifølge myndighederne været belgiere involveret i forberedelserne til angrebet på kommissionen, og den belgiske avis skriver, at politiet blandt andet eftersøger en belgier, som menes at være rejst tilbage til Syrien.

Den mistænkte har haft kontakt til den islamistiske gruppe Shariah4Belgium.

Det var den hollandske tv-station NOS, som lørdag berettede, at kommissionen midt i den belgiske hovedstad var mål for militante islamister, som havde kæmpet i Syrien.

- Individuelle kommissærer var ikke udpeget særskilt. Det ville være mere som angrebet på det jødiske museum. Med det mål at dræbe så mange mennesker som muligt, lød det ifølge NOS lørdag.

Et angreb ved det jødiske museum 24. maj endte med at koste fire mennesker livet.

Den sigtede i sagen, 29-årige Mehdi Nemmouche fra Frankrig, menes at have kæmpet sammen med jihadister i den syriske borgerkrig.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip