Avis: Tyrkiske fly har bombarderet PKK

Tyrkiske kampfly angreb søndag Kurdistans Arbejderparti, PKK, i det sydøstlige Tyrkiet i det første betydelige luftangreb mod den kurdiske oprørsbevægelse, siden en historisk fredsproces blev indledt for to år siden, skriver avisen Hürriyet på sin hjemmeside.

- Luftangrebene forvoldte "større skader" hos PKK. Der blev givet ordre til dem, efter at PKK i tre dage havde bombarderet et militært anlæg med granater i Hakkari-provinsen nær den irakiske grænse, skriver avisen.

Der er ikke umiddelbart kommentarer fra militæret til avisens oplysninger.

En leder af det forbudte PKK, som har stået i spidsen for et væbnet separatistisk oprør i det sydøstlige Tyrkiet, advarede i weekenden om, at partiet har kaldt alle krigere hjem og måske vil genoptage angreb mod den tyrkiske stat.

Det sker efter voldsomme sammenstød mange steder i landet mellem politi og kurdiske demonstranter, der kræver tyrkisk handling over for Islamisk Stats angreb på kurdere i Syrien og i særdeleshed jihadisternes forsøg på at indtage den kurdisk-syriske grænseby Kobani.

Cemil Bayik, som har været med til at stifte PKK, siger, at fredsprocessen mellem hans bevægelse og Tyrkiets regering er tæt på et sammenbrud efter urolighederne, som har kostet over 30 mennesker livet og såret flere end 360.

- Vi har advaret Tyrkiet. Hvis staten fremturer på denne måde, så vil partisanerne genoptage en forsvarskrig for at beskytte befolkningen, siger Bayik til den tyske tv-station ARD.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip