Avis: Tyskland venter en halv million flygtninge årligt

Den tyske regering regner med, at i alt 3,6 millioner flygtninge og migranter kommer ind i Tyskland frem mod 2020.

Det skriver avisen Süddeutsche Zeitung, der er kommet i besiddelse af estimater fra landets økonomiministerium.

Gennemsnitligt venter regeringen, at der vil komme omkring en halv million personer hvert år til og med 2020. Det giver 2,5 millioner, som ministeriet lægger oven i de 1,1 million flygtninge og migranter, der blev registreret sidste år.

Økonomiministeriet har lavet estimatet i samarbejde med andre ministerier for at undersøge, hvor mange penge man skal afsætte til flygtningeområdet.

Tysklands regering har ingen officielle estimater over, hvor mange flygtninge man forventer at modtage de næste år, da det er vanskeligt at forudsige.

Det bliver i notatet understreget, at antallet kan svinge fra år til år, skriver dpa.

Over for Süddeutsche Zeitung bekræfter økonomiministeriet, at der er lavet estimater for tilstrømningen.

Forbundskansler Angela Merkels regering er kommet i modvind på grund af håndteringen af flygtningespørgsmålet.

Merkel er blevet kritiseret for ukritisk at åbne dørene for flygtninge og migranter, og regeringen har siden lovet at nedbringe antallet af personer, der kommer til Tyskland.

Onsdag oplyste tysk politi, at man kun havde registreret 103 migranter tirsdag. Det er en stor nedgang, som er kommet, efter at der er blevet indført strengere grænsekontrol langs den såkaldte Balkan-rute.

I begyndelsen af sidste uge kom der til sammenligning over 2000 personer dagligt. I efteråret lå tallet nogle gange over 10.000.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip