Avis: USA løslader 6000 narkofanger før tid

Det amerikanske justitsministerium gør klar til at løslade omkring 6000 fanger i føderale fængsler før tid, skriver The Washington Post.

Hvis det sker, vil der være tale om det største antal løsladelser af indsatte på én gang nogensinde.

Ifølge avisen vil fangerne komme på fri fod mellem 30. oktober og 2. november, og det sker som led i bestræbelser på at få folk ud af de overfyldte fængsler.

Samtidig er det en del af ambitioner om at lette straffen for narkodømte, der har modtaget hårde straffe inden for de seneste tre årtier.

De fleste af dem, der står til at blive løsladt før tid, kommer i første omgang i udslusning eller husarrest, før de kommer på betinget løsladelse.

De tidlige løsladelser kommer, efter at en kommission, der fastsætter retningslinjer for straffepolitikken i føderale forbrydelser, har reduceret den potentielle straf for narkoforbrydere både fremover og med tilbagevirkende kraft.

Det vurderes, at ændringen i retningslinjerne kan føre til, at 46.000 af de omkring 100.000 narkoforbrydere i føderale fængsler kan komme ud i friheden.

De 6000 er ifølge The Washington Post første del af dem.

89 narkodømte er allerede blevet sat på fri fod som en del af et andet initiativ, som præsident Barack Obama har iværksat. Det drejer sig om at benåde ikke-voldelige narkodømte.

Der sidder omkring 206.000 indsatte i føderale fængsler i USA. I 1980 var tallet 25.000.

I alt sidder 1,56 millioner mennesker i enten et føderalt eller et delstatsligt fængsel i USA.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip