Avis: Venstre i Stevns ønsker ny formand

Venstre i Stevns Kommune har besluttet, at man ikke længere støtter formand Lars Løkke Rasmussen, men i stedet peger på næstformand Kristian Jensen, erfarer Berlingske.

Dermed har endnu en af Venstres kommuneforeninger vendt Løkke ryggen forud for tirsdagens hovedbestyrelsesmøde, hvor Løkkes politiske fremtid er det altoverskyggende emne.

Ifølge Berlingske har Hans Peter Michaelsen, formand for Venstre i Stevns, mandag sendt en mail til Venstres forretningsudvalg, hvor det fremgår, at man ikke længere har tillid til, at Lars Løkke Rasmussen fortsat kan lede Venstre og genvinde statsministerposten.

Samtidig understreger lokalformanden, at Kristian Jensen er den rigtige til at samle Venstre igen som ny partiformand.

- Vi ønsker os alle et stærkt Venstre. Partiet og politikken er vigtigere end den enkelte person. Vi må alle være villige til at trække os, hvis vi personligt står i vejen for et stærkt Venstre, står der blandt andet i mailen ifølge Berlingske.

Stevns er dermed nummer 15 i rækken af Venstres kommuneforeninger, som har meldt ud, at man ønsker en ny partiformand.

I løbet af weekenden er det især i Jylland, at oprøret mod Løkke har bredt sig. Det startede fredag aften, da Venstre i Viborg undsagde Løkke, og efterfølgende fulgte seks andre jyske kommuneforeninger efter.

Også på Sjælland har en håndfuld kommuneforeninger tidligere valgt at gå aktivt ind i kampen for at få en ny Venstre-formand.

Lars Løkke Rasmussen kan dog glæde sig over, at en lang række kommuneforeninger fortsat bakker op om ham.

Ifølge DR Nyheder har Venstre i København også bestemt sig for at støtte, at Løkke fortsætter som formand, hvis han på tirsdagens hovedbestyrelsesmøde leverer en ordentlig forklaring på bilagssagerne og holder sig fra flere bilagssager fremover.

/ritzau/

 

Dagens Gossip