Aviser: Konservative spiller højt spil med Barfoed-exit

Skrevet af admin

07/08/2014

Dagens topnyheder

Et hidtil uset politisk eksperiment og et udtryk for en vis politisk desperation.

Sådan beskriver nogle af landets aviser det opsigtvækkende formandsskifte hos De Konservative, hvor Lars Barfoed efter planen skal erstattes af Viborgs nuværende borgmester, Søren Pape Poulsen.

Politiken mener, at De Konservative satser alt på en joker og gambler med sin egen overlevelse med valget af Søren Pape Poulsen, der ikke har nogen erfaring fra Christiansborg. Også Jyllands-Posten ser udskiftningen som noget af et sats.

- Med Viborg-borgmester Søren Pape Poulsen som ny politisk leder kaster De Konservative sig ud i et eksperiment, som aldrig før er blevet afprøvet i dansk politik, skriver Christine Cordsen, leder af avisens politiske redaktion, i en analyse.

- Han bliver partileder uden at sidde i Folketinget og uden parlamentarisk erfaring og på et tidspunkt, hvor valgkampen frem mod næste folketingsvalg for alvor er ved at gå i gang, fortsætter hun.

Lars Barfoed har understreget, at han selv traf beslutningen og ikke blev presset af andre til at gå af.

- Men uanset om ledelsesskiftet sker frivilligt eller ej, må timingen og forløbet anses for at være besynderligt og udtryk for en vis politisk desperation, skriver Berlingske i sin lederspalte og betegner udskiftningen på formandsposten som "på kanten af det dumdristige".

Politikens politiske redaktør, Mette Østergaard, mener, at Barfoeds exit er endnu en sag, der skaber uro i blå blok. Hun spekulerer i, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kunne blive fristet til at udskrive folketingsvalg.

- Venstre er fortsat rystet af forsommerens krise, Dansk Folkeparti sætter fokus på de interne uenigheder, og nu indsætter De Konservative en ukendt formand. Det må begynde at krible i Helle Thornings fingre for at trykke på valgknappen, skriver redaktøren.

Søren Pape Poulsen ventes formelt at blive valgt til formand på det konservative landsråd i slutningen af september.

/ritzau/