Axelsen efter VM-sejr: Jeg fik tingene til at lykkes

Danmark er tæt på at opnå den første medalje ved VM i badminton, der bliver spillet i Ballerup.

Det står klart, efter at 20-årige Viktor Axelsen torsdag spillede sig blandt de bedste otte i herresingle med en flot sejr i 1/8-finalen.

Den 14.-seedede dansker besejrede sidste års VM-bronzevinder Tien Minh Nguyen med cifrene 21-16, 21-17.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad lige nu, siger Viktor Axelsen.

- Jeg synes, jeg spillede en god kamp, og jeg fik de ting til at lykkes, som jeg havde sat mig for før kampen, siger han.

Viktor Axelsen havde god tålmodighed i sit spil mod den 11 år ældre vietnameser, og danskeren fik publikum i cykelarenaen til at istemme taktfaste klapsalver.

En del flere tilskuere havde fundet vej til Ballerup Super Arena end i de foregående dage, og de blev belønnet af Viktor Axelsen, der er med ved senior-VM for anden gang.

Danskeren virkede i kontrol i hele første sæt, og på den anden sætbold straffede han et for kort og fladt løft af den useedede vietnameser.

Kampen fortsatte i samme rille i andet sæt, og Axelsen vandt kampen på sin fjerde matchbold, da han udspillede Tien Minh Nguyen med baghånden.

- Jeg blev presset mere i dag på alle parametre i spillet. Men jeg synes også, at mit spil var væsentligt bedre end de to foregående dage.

- Jeg følte mig i rimelig god kontrol i store dele af kampen, hvorimod han kæmpede rigtig meget for det. Jeg synes, at jeg klarede opgaven meget fornuftigt, siger danskeren.

Viktor Axelsen skal i sin kvartfinale møde vinderen af 1/8-finalen mellem Jan Ø. Jørgensen og Tien Chen Chou fra Taiwan, en kamp hvor den tredjeseedede dansker er klar favorit.

Jan Ø. Jørgensen fører 5-0 i indbyrdes opgør mod sin modstander, og alene sidste år vandt danskeren fire gange over Tien Chen Chou.

- Ligegyldigt hvem jeg møder, vil jeg gøre alt for at vinde og give tilskuerne noget godt badmintonspil, siger Viktor Axelsen.

Ved VM bliver der i modsætning til ved OL ikke spillet en bronzekamp, så hvis Viktor Axelsen og Jan Ø. Jørgensen skal mødes i kvartfinalen, kommer en af dem til at vinde mindst bronze.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip