Axelsen er klar til danskermøde i Sydney

Unge Viktor Axelsen fortsætter sin fremfærd i Sydney, hvor han nu er klar til semifinalen i Superseries-badmintonturneringen Star Australian Open.

Danskeren vandt i to sæt over Boonsak Ponsana fra Thailand - 21-19 og 21-15.

- Jeg fik godt gang i benene, men alligevel sneg Ponsana sig ind på mig i begge sæt, siger Viktor Axelsen.

- Dommeren lavede en fejl i andet sæt, og jeg kan jo ikke blande mig i dommerens beslutning, men det var som om, Ponsana fik energi af dommerens fejl og hentede ind på mig efter pausen i andet sæt.

- Men han var mere træt end jeg, så det blev min fordel.

I første omgang virkede det som om, Viktor Axelsen havde det mentale overtag, da han havde vundet første sæt med 21-19.

Med blændende spil med såvel lange slag til baglinjen som små fikse netrullere kom Viktor Axelsen foran 11-3 i andet.

Pointet til 11-3 var en foræring fra kampens dommer, for Boonsak Ponsana blev dømt for at gå ind på danskerens side i en duel ved nettet, men tv-optagelser gjorde det klart, at fejlen var danskerens, da de to spilleres ketsjere stødte sammen.

Kendelsen tændte en ild i thailænderen, som i løbet af kort tid indhentede Viktor Axelsens føring og kun var bagud med et point, 10-11.

Men igen fik danskeren samlet sig og sendte thailænderen ud på nogle løbeture, han ikke havde luft til. Derfor kunne Axelsen vinde andet sæt med seks point og føje endnu en skalp til sit cv. Tidligere i turneringen vandt Viktor Axelsen over Lin Dan.

Viktor Axelsen møder Jan Ø. Jørgensen i lørdagens semifinale i Sydney Olympic Park. De to mødtes også i kvartfinalen ved All England-turneringen tidligere på året. Her vandt Jan Ø. Jørgensen i to sæt.

/ritzau/

.

Dagens Gossip