Axelsen om sikker VM-sejr: Ikke mange huller i mit spil

Verdensranglistens nummer 16 viste sig som ventet at være alt for stærk for samme ranglistes nummer 116, da Viktor Axelsen onsdag var i aktion i anden runde ved VM i badminton.

Den 20-årige dansker kørte den undertippede hollænder Erik Meijs rundt i Ballerup Super Arena, og Viktor Axelsen endte med at vinde med de overbevisende cifre 21-9, 21-10.

- Det var fint. Jeg havde meget fokus på mit eget spil, og det lykkedes rigtig godt for mig i dag. Der var ikke mange huller i mit spil.

- Han er en spiller, jeg bør vinde over. Men jeg er meget glad for måden, jeg gjorde det på, siger Viktor Axelsen efter den sikre sejr.

Erik Meijs var ikke uden evner, men han blev gang på gang straffet for de mange fejl, som han trods alt blev presset til at begå mod den høje dansker.

Symbolsk sluttede første sæt med, at Viktor Axelsen straffede sin modstander efter et for kort løft, så danskeren kunne hamre bolden stejlt i gulvet.

Andet sæt fortsatte i samme forudsigelige spor, og til sidst vandt danskeren, da hollænderen skød bolden ud af banen.

Viktor Axelsen er med ved sit andet senior-VM, og det er første gang, at den tidligere ungdomsverdensmester når frem til 1/8-finalen.

Sidste år røg han ud i anden runde ved VM i Guangzhou.

I 1/8-finalen torsdag skal Viktor Axelsen møde enten spanieren Pablo Abian eller VM-bronzevinderen Tien Minh Nguyen fra Vietnam.

De mødes senere onsdag aften.

- Hvis jeg selv kunne vælge, så ville jeg gerne møde spanieren. De får begge sendt mange bolde over nettet, så kampen bliver bestemt hårdere end i dag. VM begynder først for alvor for mig i morgen, siger danskeren.

Danmark har tre spillere med i 1/8-finalerne i herresingle. Tidligere onsdag kom både Jan Ø. Jørgensen og Hans-Kristian Vittinghus videre fra anden runde.

I damedouble er Marie Røpke og Line Damkjær-Kruse også blandt de bedste 16 par.

Danskerne besejrede et par fra Malaysia i tre sæt.

Line Damkjær-Kruse og Marie Røpke kommer i 1/8-finalen til at stå over for et andet par end ventet.

Indoneserne Anggia Shitta Awanda og Della Destiara Haris, der er nummer 19 i verden, sendte meget overraskende de topseedede kinesere, Bao Xixin og Tang Jinhua, ud efter en sejr i to sæt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip