Axelsen slår uskarp Jan Ø. ved Copenhagen Masters

Det kan godt være, at Danmarks højst rangerede herresingle i badminton, Jan Ø. Jørgensen, lige er kåret som årets danske badmintonspiller.

Men søndag eftermiddag var hans unge landsmand Viktor Axelsen den bedste mand på banen, da han genvandt mændenes singlerække ved invitationsturneringen Copenhagen Masters.

Fynboen lagde ganske vist ikke specielt godt ud i første sæt, hvor han efter en jævnbyrdig start kom bagud 12-18.

Men så begyndte fejlene også at snige sig ind i Jan Ø. Jørgensens spil. Og efter at have vundet 10 af de følgende 12 point var det Axelsen, der tog første stik i kampen med 22-20.

Han fortsatte, hvor han slap i andet sæt, og det samme gjorde hans modstander. Jan Ø. Jørgensen kom aldrig tilbage og tabte andet sæt klart med 9-21.

- Jeg havde ikke mere at komme med. Det har været en lang sæson, og jeg trænger i den grad til ferie.

- Jeg brugte mange kræfter i første sæt og burde også have vundet det, men jeg sjuskede det væk. Og så var der bare ikke mere at give af, siger Jan Ø. Jørgensen.

Viktor Axelsen lignede som nævnt ikke en vinder, da han efter at have tabt syv point i hurtig rækkefølge var klart bagud i første sæt.

Men han formåede at se bort fra stillingen og ikke lade sig påvirke af den dårlige stime.

- Jeg fokuserede udelukkende på, hvad jeg skulle gøre for at komme tilbage i sættet og vinde det, og det lykkedes, siger han.

Viktor Axelsen var i modsætning til Jan Ø. Jørgensen ikke med til Super Series-finalerne i Dubai og var derfor i langt bedre fysisk tilstand end sin modstander.

- Jeg har bare kløet på til træningen herhjemme, og selv om jeg ikke har trappet ned til denne weekend, så følte jeg mig godt tilpas derinde, siger han.

Det er anden gang, at Viktor Axelsen vinder juleturneringen i Falconer Salen. Jan Ø. Jørgensen har vundet den tre gange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip