Azarenka tæmmer Strycova i kamp om kvartfinaleplads

Hviderusseren Victoria Azarenka er blandt de sidste otte spillere i kvindernes singleturnering ved Australian Open efter en overlegen sejr i to sæt over Barbora Strycova fra Tjekkiet.

Azarenka, der to gange tidligere har vundet grand slam-turneringen i Melbourne, sejrede 6-2, 6-4 i kampen, der blev spillet natten til mandag dansk tid.

Kampen var slut efter 86 minutter, og den 27-årige Azarenka har endnu ikke afgivet et sæt i turneringen. Efterveerne af de skader, som har plaget Azarenka de seneste to sæsoner, lader til at være overstået.

Barbora Strycova havde ellers fyldt tennistasken op med selvtillid, efter at hun leverede en af turneringens store overraskelser ved i tredje runde at besejre den tredjeseedede Garbiñe Muguruza i to sæt, men hun formåede ikke at gentage bedriften mod Azarenka.

I kvartfinalen møder den tidligere verdensetter og 14.-seedede i turneringen Angelique Kerber, der i et rent tysk opgør mandag slog Annika Beck 6-4, 6-0.

Det store brag i kvindernes kvartfinaler står mellem den suveræne verdensetter Serena Williams og den femteseedede Maria Sharapova fra Rusland. Denne kamp spilles tirsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip