Både solskin og kolde vinde: Her får du en varm weekend

En temperaturmæssig tre-trins-raket.

Sådan kan vejret over Danmark beskrives fredag og den kommende weekend. Alle tre dage bliver solrige, men temperaturen stiger fra dag til dag, forklarer meteorolog Henning Gisselø.

- Det bliver flot solskinsvejr hele weekenden med gradvis stigende temperaturer. Fredag kan vi få op til 12 grader, lørdag op til 15 grader, og søndag bliver den varmeste, hvor man visse steder kan få op til 17 graders varme, siger han.

Men, siger Henning Gisselø, det er ikke alle danskere, der bør lade jakken bliver derhjemme, når de bevæger sig udenfor.

- Disse temperaturer vil man ikke mærke, hvis man bor tæt ved en kyst, når den vender mod nord og nordvest, hvor vinden kommer fra.

- Vi har et højtryk, der ligger lige over Skotland. Det undertrykker skyerne, så vi får sol. Men det betyder også, at vi får en kold vind fra nord, siger DMI-meteorologen.

Østjylland vil formentlig være det sted i landet, hvor man vil kunne få lunet ansigtet mest i forårssolen, da det er det område, der ligger længst væk fra en nordvestvendt kyst.

Nordsjællænderne og bornholmerne får derimod den koldeste luft i ansigtet.

Alle får dog solen at mærke, lover DMI.

- Det er solen, der gør hele forskellen, for om natten bliver det koldt. Vi kan sagtens risikere at få nattefrost flere steder, siger Henning Gisselø.

Så det vil stadig være for tidligt at sætte de sarte planter ud i haven, men danskerne kan glæde sig over, at begyndelse af næste uge også tegner til at blive tør og solrig.

/ritzau/

 

 

 

 

 

Dagens Gossip