Baby i kritisk tilstand: Anklager kræver far fængslet

I Aarhus ligger en syv uger gammel dreng på hospitalet med alvorlig hovedskader. Drengens tilstand er kritisk, og nu mistænker politiet drengens far for at have forvoldt skaderne.

Onsdag er manden blevet fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Herning.

- Han er blevet varetægtsfængslet i fire uger, fortæller efterforskningsleder Jørgen Blegrav Lauritsen til Ritzau.

Manden er sigtet for drabsforsøg, men anklagemyndigheden har ifølge efterforskningslederen i sigtelsen åbnet en mulighed for at neddrosle sigtelsen til en lidt mildere bestemmelse i straffeloven, nemlig en paragraf om vold under særdeles skærpende omstændigheder.

Det var sygehuset i Herning, som tirsdag slog alarm og tilkaldte politiet. Her var den lille dreng fra Vildbjerg blevet indlagt med svære skader i hovedet.

Faren, der er 27 år, fortalte i den forbindelse, at skaderne var sket som følge af et fald i hjemmet, men politiets undersøgelse af sagen har nu ført til en mistanke mod faren.

Jørgen Blegrav Lauritsen ønsker over for Ritzau ikke at uddybe nærmere, hvordan det omtalte fald ifølge faren skulle være sket.

Drengen er på grund af skadernes alvor blevet overført til Aarhus Universitetshospital, og ifølge politiet er hans tilstand onsdag eftermiddag fortsat "kritisk".

Jørgen Blegrav Lauritsen fortæller til Ritzau, at politiet har brug for at holde kortene tæt ind til kroppen under den videre efterforskning af sagen, og at anklagemyndigheden derfor begærede lukkede døre ved onsdagens retsmøde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip