Badeulykke koster en 79-årig mand livet i Nordsjælland

Det var en 79-årig mand fra Frederiksværk-området, der fredag eftermiddag blev fundet livløs i vandet ved Stængehus Strand, der ligger mellem Liseleje og Tisvildeleje i Nordsjælland.

Det var livreddere på stranden, der fik bjærget manden i land, efter at strandgæster havde slået alarm. Det lykkedes ikke for den tilkaldte læge at genoplive manden, der blev erklæret død på stranden.

Manden blev fundet midt på eftermiddagen, men først sidst på aftenen lykkedes det for politiet at få ham identificeret.

- Han bliver genkendt af personalet på sygehuset i Hillerød, der mener, at han kommer fra Frederiksværk-kanten, fortæller vagtchef Anders Schött fra Nordsjællands Politi til Ritzau.

- Det lykkedes os at få fat i hans svigersøn, som så kommer ind og identificerer ham, fortsætter han.

Selv om Stængehus Strand er en almindeligt besøgt badestrand med livredderposter, var der ingen vidner til badeulykken.

Ulykken var den første af tre alvorlige ulykker ved de danske kyster og søer fredag eftermiddag og aften.

Ved Blokhus omkom en 64-årig mand, da han var ude at bade. Han kone slog ved 18-tiden alarm, da manden havde været længe i vandet i forbindelse med en svømmetur.

Knap to timer senere blev han fundet af en redningshelikopter og fløjet til Aalborg Universitetshospital, men hans liv stod ikke til at redde.

Og sent fredag aften faldt en 25-årig mand over bord fra en kano i Brassø ved Silkeborg. Han var sejlet ud med fem venner, men ved 23-tiden faldt han over bord. Kammeraterne forsøgte at redde ham, men kunne ikke finde ham i vandet.

Eftersøgningen efter den unge mand har lørdag morgen endnu ikke givet resultat.

- Men vi har nogle bedre muligheder for at finde ham, nu det er blevet lyst. Blandt andet har beredskabet nogle både med radar, der gør eftersøgningen mere effektiv, siger vagtchef Gert Høeg fra Midt- og Vestjyllands Politi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip