Badminton-bosser vil stoppe massiv medlemsflugt

Badmintonklubberne skal op på dupperne og have langt mere fokus på at skabe spændende klubmiljøer, der kan tiltrække flere medlemmer.

Det kræver DGI Badminton og Badminton Danmark, som har været udsat for en massiv medlemsnedgang.

40.000 danskere har de seneste 10 år forladt badmintonklubberne. Alene fra 2013 til 2014 har 7000 medlemmer sagt farvel til ketsjere og fjerbolde og droppet den sportsgren, der ellers giver Danmark masser af medaljer.

- Det er meget alvorligt. Badminton oplever en deroute. Vi bliver nødt til at tage en ny kasket på og tænke nyt, siger Ib Møller.

Han er spydspids i det nye initiativ "Udvikling Badminton", som DGI Badminton og Badminton Danmark i fællesskab har søsat for at vende udviklingen.

Målet er at stoppe frafaldet i løbet af 2016, og i 2017 skal klubberne gerne opleve en fremgang i medlemstallet.

Ib Møller peger på, at badmintonsporten aldrig har produceret så mange medaljer som i de år, hvor medlemstallet er gået ned ad bakke.

- Men medlemmerne kommer ikke af sig selv, heller ikke selvom badminton eksponeres i medierne. Klubberne skal være udviklingsparate, og de skal have fokus på, at det vigtigste ikke er at vinde, men at spillerne udvikler sig.

- Vi skal væk fra en kultur, hvor det kun handler om at præstere. I stedet skal vi styrke værdier som leg, glæde og fællesskabet, siger Ib Møller.

Viborg Badminton Klub er en af de klubber, der har haft succes med at få flere medlemmer.

Siden Henrik Mejdahl blev Viborg-formand for fire år siden, er antallet af ungdomsmedlemmer tredoblet fra 50 til 150 medlemmer.

- Det er benhårdt arbejde at vende udviklingen, og man skal ikke tro, at nye spillere kommer af sig selv.

- Vi har gratis prøvetræning, mange sociale arrangementer og vores ungdomsformand skriver flere mails om ugen til spillerne. Bredden er vigtig, og alle skal føle, at de er en vigtig del af klubben, forklarer Mejdahl.

På 10 år har DGI Badminton mistet 40.000 medlemmer, mens Badminton Danmark har mistet 35.000.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip