Badminton: Damedouble er klar til finalen i Malaysia

Den danske damedouble med Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl fortsætter på nærmest overlegen vis ved sæsonfinalen i badminton i Malaysia.

I den indledende gruppe vandt danskerne alle tre kampe, og lørdag morgen dansk tid spillede duoen sig i finalen ved at slå et sydkoreansk par sikkert i to sæt.

Med cifrene 21-12, 21-18 er danskerne klar til finalen på bekostning af den sydkoreanske duo Kim So Young og Jang Ye Na.

39 minutter tog det danskerne at booke finalebilletten.

Og det var præcis 39 minutter mere, end det tog for finalemodstanderne at sikre sig retten til at møde danskerne søndag.

Som det er set før i international badminton, så trak det ene par sig nemlig fra en ren kinesisk duel, som den anden semifinale i damedouble var.

I finalen venter Ma Jin og Tang Jinhau, der som danskerne er ubesejret i sæsonfinalens gruppespil.

Den kinesiske duo vandt alle tre gruppekampe, og semifinalen blev altså vundet uden kamp, idet Wang Xiaoli og Yu Yang - som tabte til danskerne i den indledende gruppe - opgav uden at gå på banen.

Alle sæsonfinalens danske deltagere har banet sig vej til lørdagens semifinaler.

Også den danske herresingle Jan Ø. Jørgensen var i kamp lørdag morgen, hvor han mødte verdensetteren Lee Chong Wei i semifinalen. Lee Chong Wei vandt kampen i to sæt med cifrene 21-14 og 21-16.

Lørdag eftermiddag dansk tid spiller herredoublen Mathias Boe/Carsten Mogensen mod Mohammad Ahsan/Hendra Setiawan fra Indonesien, mens Joachim Fischer Nielsen/Christinna Pedersen møder kineserne Xu Chen/Ma Jin i mixeddouble.

/ritzau/

 

Dagens Gossip