Badmintonforbund hilser blodpas velkommen

Danmark går forrest i kampen for at undgå brugen af ulovlige dopingmidler i badminton.

Indtil nu har dopingprøver kun været foretaget ud fra urinprøver, men for eftertiden skal danske profiler flere gange årligt have taget blodprøver, så der kan føres sag mod udøvere på baggrund af unaturlige udsving i blodpassene.

Badminton Danmark håber, at blodpasset kan sprede sig til andre lande.

- Vi er meget glade for Anti Doping Danmarks initiativ og håber, at man internationalt vil benytte sig af samme metoder. Vi mener, at badminton naturligvis skal benytte sig af de muligheder, vi har til at bekæmpe doping.

- Tre spillere har allerede givet blod til passet, og flere følger i 2015, siger sportschef i Badminton Danmark, Finn Trærup-Hansen, i en pressemeddelelse.

Hos Anti Doping Danmark ser man det som et naturligt skridt i kampen mod dopingbekæmpelsen.

- Vi har fundet det naturligt at indlemme badminton i blodpasset i takt med vores strategi om målrettet og specifik prøvetagning og ønsket om at udbrede blodpasset til idrætsgrene, hvor vi finder det relevant, siger direktør Lone Hansen.

Badmintonsporten har været ramt af en stor dopingsag i dette efterår, da verdensetteren Lee Chong Wei er blevet testet positiv for et ulovligt stof og nu er suspenderet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip