Badmintonherrerne fejrer VM-guld med rådhuspandekager

admin

424 uger siden

|

24/05/2016

Dagens topnyheder

Søndag vandt Danmarks badmintonherrer guld ved hold-VM, og siden har det været et par begivenhedsrige dage for de nykronede mestre.

Mandag aften landede de i Københavns Lufthavn, hvor de blev modtaget af et stort opbud journalister, og tirsdag eftermiddag stod den på fejring på Københavns Rådhus. Her blev de hyldet på balkonen og fik traditionen tro serveret rådhuspandekager.

Guldet i Thomas Cup i Kina er det første nogensinde, selv om Danmark før har været i finalen. Det var derfor forståeligt nok et par glade herrer, der stolt viste pokalen på rådhuset.

- Det er det, man får selvtillid af, og man kæmper hver dag for at få sådan nogle oplevelser. Jeg har heldigvis været rigtigt privilegeret at vinde mange store ting, og det her er bestemt en af dem, siger Mathias Boe.

- Vi slider hver dag og træner hårdt, og så er det fedt, at man får sådan nogle oplevelser her. Det er ikke vildt mange gange i sin karriere, man får lov til at opleve det, og det er jeg selvfølgelig rigtigt glad for, tilføjer han.

Hans-Kristian Vittinghus stod for sejren i den afgørende single mod Indonesien, hvor han vandt mod den unge Ihsan Mustofa med 21-15, 21-7.

- Lige siden jeg startede på landsholdet, har det været et kæmpe mål at være med til at vinde Thomas Cup. Det er ubeskriveligt, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Københavns overborgmester, Frank Jensen, der også er formand for Team Danmarks bestyrelse, gav badmintonherrerne et tillykke med på vejen.

- I har sikret en fantastisk succes for Danmark, og I er nu de allerbedste inden for en af verdens allerstørste sportsgrene.

- Omkring en halv milliard mennesker så med, da I vandt Thomas Cup, og det overgås vel kun af VM i fodbold, siger borgmesteren i sin tale til badmintonlandsholdet.

/ritzau/