Badmintonstjerner er rystede over forbundets behandling

Skrevet af admin

17/04/2015

Mest læste i dag

- Det er endt i en stor konflikt med et noget barskt resultat, syntes vi.

Sådan lyder udlægningen fra badmintonspilleren Kamilla Rytter Juhl, der er talsmand for de fem spillere, der fredag blev smidt af landsholdet af Badminton Danmark som følge af en sponsorkonflikt.

Christinna Pedersen, Joachim Fischer, Mathias Boe og Carsten Mogensen er de øvrige spillere.

Badmintonforbundet har indgået en aftale med småkagefirmaet Danisa, der har købt sponsorrettighederne til landsholdets bluser under Sudirman Cup.

I forvejen har de fem spillere individuelle aftaler med en konkurrerende småkageproducent, Kjeldsen Cookies, og spillernes kontrakter tillader ikke, at de reklamerer for konkurrerende firmaer.

- Vi har begået en lille fejl ved at have det stående i vores kontrakter. Det må vi ikke. Men vi havde aldrig i vores vildeste fantasi troet, at det kunne få disse konsekvenser. At forbundet lige netop skulle indgå kontrakt med vores sponsors største konkurrent.

- De er endda i retssag mod hinanden, fordi Danisa kopierer Kjeldsens produkter. Danisa er det eneste firma i verden, som forbundet skulle undgå, siger Kamilla Rytter Juhl, der henviser til, at de alle har haft Kjeldsen som sponsor i mindst to år.

Hun fortæller, at de fem spillere har forsøgt at finde en løsning på problemet.

- Vi har tilbudt forbundet at spille i blanke trøjer uden reklamer og tilbudt ikke at skulle have del i sponsorindtægterne. Vi har til sidst tilbudt at give økonomisk kompensation, så vi betalte penge for at spille på landsholdet.

- Men det har forbundet ikke villet tage imod. Det kræver, at vi spiller i Danisa og gav os et ultimatum torsdag. I dag kunne vi så læse, vi var blevet smidt af landsholdet i en pressemeddelelse.

- Vi havde håbet, at forbundet værdsatte os mere. Vi er lidt rystede over behandlingen lige nu.

De fem spillere kan nu ikke stille op til EM og VM for Danmark.

- Vi kan håbe på OL næste år, fordi Danmarks Idrætsforbund (DIF) er inde over, men ikke EM eller VM. Og så kan vi ellers spille Super Series og alle andre individuelle turneringer, siger Kamilla Rytter Juhl.

Hun har svært ved at se de to parter finde sammen om en aftale.

- Vi håber da at kunne komme til at spille VM, men lige nu er det svært at se, hvordan et godt forhold skal genskabes. Men måske kan DIF eller Team Danmark hjælpe, siger Rytter Juhl.

/ritzau/