Bænkplads vil skuffe landsholdskometen Durmisi

Positionen som venstre back på det danske fodboldlandshold har været udfyldt af en lang række spillere, siden Niclas Jensen spillede sin sidste landskamp i foråret 2008.

De seneste tre landskampe er pladsen blevet udfyldt af Brøndbys Riza Durmisi, og den 21-årige back har fået ros for sine præstationer i både pressen og af landstræner Morten Olsen.

Selv føler han også, at han har grebet chancen så godt, at han nu vil blive skuffet, hvis han bliver fravalgt.

- Selvfølgelig kan jeg tillade mig at blive skuffet, hvis jeg ikke spiller. Jeg har grebet den mulighed, jeg har fået. Så nu handler det bare om at vise, at jeg kan gøre det endnu bedre, og det gør jeg ved at klø på.

- Når jeg spiller fodbold, så går jeg ind til alle kampe - uanset om det er træningskampe eller betydende kampe - for at spille og vinde. Så hvis jeg ikke spiller søndag mod Frankrig, så vil jeg da være meget skuffet, siger Riza Durmisi.

Han håber at kunne byde ind med flere afgørende offensive aktioner i de kommende landskampe - i første omgang søndag aften mod Frankrig.

- Mit fokus er på at gøre det så godt som muligt, og jeg har haft nogle fine kampe, men jeg ved, at jeg kan gøre det endnu bedre. Jeg skal have lagt på med nogle assist, som jeg også er kendt for i Brøndby.

- Mit fokus har været på at stå godt defensivt, og det har jeg vist nu mod nogle af de allerbedste, siger Riza Durmisi.

Spørgsmål: Hvordan kan du blive mere afgørende?

- Det er den sidste kvalitet, jeg lige skal have bygget på. Det er i både indlæg og driblinger. Det er de ting, som er afgørende for, om jeg kan lave en assist eller et mål, så det skal jeg have finpudset, siger Durmisi.

Venstrebacken debuterede for det danske landshold i juni, da han blev indskiftet i en venskabskamp mod Montenegro i Viborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip