Bagland smuldrer: Løkkes fremtid deler store byer i to lejre

Det kommunale bagland i Venstre er tilsyneladende ved at dele sig i to lejre, når det gælder spørgsmålet om, hvorvidt Lars Løkke Rasmussen er den rigtige formand for Venstre.

I det midtjyske har Venstres kommuneforeninger i Viborg, Silkeborg og Randers meddelt, at de trækker støtten til Løkke. Det samme har Vordingborg på Sjælland, og også Skanderborg kan ifølge TV2/Østjylland være på vej til at vende sig bort fra Løkke.

I en stribe andre kommuner bakker man dog fortsat op om Venstres formand trods den seneste sag om køb af tøj og en ferierejse, der i første omgang blev betalt af Venstres partikasse. Venstre i blandt andet Aarhus, Odense og Herning støtter fortsat Løkke.

Meldingerne bliver fulgt tæt forud for mødet i Venstres hovedbestyrelse på tirsdag. Her skal Lars Løkke Rasmussen forsøge at vinde opbakning, så han kan fortsætte som formand og forsøge at hele sårene efter det voldsomme interne opgør i Venstre.

Løkke skal dog ikke regne med opbakning fra kommuneforeningen i Randers:

- Vi opfordrer Lars Løkke til at gå. Vi kan ikke blive med at leve med, at der dukker den ene sag op efter den anden. Det kan partiet ikke holde til. Det er vanskeligt at forsvare de her sager over for baglandet. Vi skal have skabt ro igen, siger formand Bent Oluf Nielsen til TV2/Østjylland.

Ifølge kommuneformanden er der et klart flertal blandt bestyrelsens 18 medlemmer for, at Lars Løkke Rasmussen nu bør gå af som formand.

Meldingen fra Randers kom umiddelbart efter, at Venstres bagland i Silkeborg, anført af borgmester Steen Vindum, havde meldt ud, at de anbefaler, at Løkke går af.

Beslutningen er sendt officielt til formanden, fortæller Silkeborgs borgmester, Steen Vindum (V), til TV/Midt-Vest.

- Vi har i dag meddelt Løkke, at vi anbefaler, at han trækker sig. Vi anerkender hans politiske håndværk, han er dygtig, men hans sager overskygger Venstres politik og Venstres fremtid, siger Steen Vindum.

I Herning fastholder borgmester, Lars Krarup (V), sin støtte til Løkke og langer i stedet ud efter sine midt- og østjyske partifæller, der offentligt tager afstand fra Venstre-formanden.

- Hvis man vil Venstre det bedste, så mener jeg ikke, det er en holdbar situation, at man går ud her fire dage før hovedbestyrelsesmødet og ytrer sin kritik offentligt. Hvis man vil ytre sig kritisk om sin formand, bør man holde det internt, siger Lars Krarup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip