Baglandet manifesterer Løkke og Jensens formandskab

Al intern splittelse var tilsyneladende glemt på Venstres landsmøde, da baglandet lørdag helt som ventet genvalgte Lars Løkke Rasmussen som formand og Kristian Jensen som næstformand.

De skal dermed fortsat stå i spidsen for partiet, der var ude i en større ledelseskrise før sommerferien, hvor flere i partiet ønskede Løkke udskiftet med netop Kristian Jensen.

- Tusind tak for det. Tusind tak for den tillid, I hermed viser mig, og som jeg værdsætter, sagde Lars Løkke Rasmussen, efter at han under stående og lange klapsalver var blevet valgt af landsmødet i Herning Kongrescenter.

Ingen andre var foreslået som ny formand.

Ligeledes under lange og stående ovationer blev partiets gruppeformand, Kristian Jensen, genvalgt som næstformand. Heller ikke her var der andre kandidater.

- Tak for den tillid, I har vist ved at genvælge mig som næstformand, sagde Kristian Jensen til de delegerede på landsmødet.

Under et dramatisk møde i hovedbestyrelsen før sommerferien blev der lagt op til et endnu tættere samarbejde mellem Løkke og Kristian Jensen.

Det var tilsyneladende den pris, Løkke måtte betale for ikke at blive væltet som formand.

På landsmødet lørdag kunne de dog godt drille hinanden fra talerstolen til stor moro blandt de delegerede.

- I sommer tog jeg blandt andet på en cykeltur fra Aalborg til København med en gruppe udfaldstruede drenge. Og ja, så var Kristian også med indimellem. Og han falder ind under en helt anden kategori, lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

Og Kristian Jens gav igen, efter at han havde takket for genvalget.

- Jeg følte, at jeg var lidt uden for mit normale element på cyklen, men jeg kan jo svare igen ved at invitere dig med ud på en løbetur, lød det grinende fra Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip