Bagmandspoliti lukker slankepillebutik på nettet

Bagmandspolitiet sætter nu en stopper for salg af slankepiller fra netbutikken powerfullbody.dk. Det oplyser senioranklager Dorte Frandsen fra Bagmandspolitiet til Ritzau

Det er en kendelse fra Københavns Byret, som gør det muligt for Bagmandspolitiet at lukke butikken. Det er ifølge Dorte Frandsen første gang, at myndighederne herhjemme lukker en hjemmeside, som sælger medicin.

- På siden har der været reklameret for produktet SlimeX15, som indeholder det aktive stof sibutramin, fortæller Dorte Frandsen.

Sibutramin har siden 2010 været forbudt på baggrund af en risikovurdering fra det europæiske lægemiddelagentur.

Ifølge senioranklageren er det efter anklagemyndighedens opfattelse en overtrædelse af lægemiddelloven at sælge den ulovlige medicin. Ingen personer er dog sigtet i sagen. Endnu.

- Vi efterforsker videre på sagen, men det kan være svært med den her type side, da der ofte er tale om registranter i Kina eller andre steder. Men der sidder helt sikkert nogen et sted, som kører den danske side, fortæller Dorte Frandsen.

Ifølge senioranklageren vil både Bagmandspolitiet og Sundhedsstyrelsen i den nærmeste fremtid nøje overvåge nettet for, om folkene bag hjemmesiden vil forsøge at fortsætte deres salg på en anden hjemmeside.

Dorte Frandsen fortæller, at det er første gang herhjemme, at myndighederne skrider ind med en retskendelse over for en side, der sælger medicin. Men man har tidligere gjort det over for andre typer af internetbaserede forhandlere.

- Vi har gjort det over for sider, hvor man har kunnet købe forskellige kopivarer såsom Ralph Lauren T-shirts, fortæller Dorte Frandsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip